Krachttraining voor vrouwen

Geplaatst door Ciska Tuls 0
14 december 2015

Waarom krachttraining voor vrouwen wel goed is

Definitie: ‘Krachttraining’ is training met (extra) weerstand om de kracht te verbeteren, meestal met het doel om (sport)prestaties te verbeteren. (bron wikipedia)

vrouwen spieren

Vaak wordt gedacht, dat als je een slank en gespierd lichaam wilt hebben, dat je dan vooral veel cardio moet doen. Hier zetten we een paar weetjes voor je op een rij waarom krachttraining helpt bij het afvallen:

  • Krachttraining zorgt voor een mooi gevormd en slank lichaam. Twee tot drie keer per week aan krachttraining doen kan na 8 weken al resulteren in toename van een kilo spieren en afname van 1,5 kilo vet
  • Spieren verbruiken meer dan vet. Voor elk kilo spieren die je erbij krijgt stijgt het  extra verbruik met 60-100 calorieën per dag. Op jaarbasis is dit een extra verbruik van meer dan 36 000 calorieën. Dan hebben we het over een gewichtsverlies van zo’n 5 kg, zonder dat je je voedingspatroon verandert.

vrouwen spieren 2
  • Door krachttraining ga je spiermassa ontwikkelen. Spiermassa neemt minder ruimte in beslag dan vetmassa. Iemand die gespierd is, kan dus meer wegen dan iemand met veel vetmassa en er toch slanker uitzien!
  • Vrouwen hoeven niet bang te zijn dat ze er mannelijk uit gaan zien. Hiervoor hebben vrouwen simpelweg te weinig mannelijk hormoon.
Waarom dan toch ook cardio? Hier gaan we binnenkort uitgebreid op in!

Tags behorende bij dit artikel
Reactie
0

Laat een reactie achter